wiper motor not working

John J

VIP Members
Joined
May 26, 2013
Messages
1,411
Reaction score
26
Location
michigan
My Car
1973 red convertible 351 4 V
I will out for a drive today and it starting raining and I found out that my wipers are not working. I pulled the connector apart and cleaned the pins but that did not fix the problem. What kind of voltage should I have? It a 4 pin connector and I have intermittent wipers.

John J

 

John J

VIP Members
Joined
May 26, 2013
Messages
1,411
Reaction score
26
Location
michigan
My Car
1973 red convertible 351 4 V
Bump. Anyone had wiper motor issues, One thing I forgot to add is that the washer fluid pump still works. I am having problems with the wipers only.

John J

 

tony-muscle

Well-known member
Site Supporters
Joined
Aug 14, 2014
Messages
3,361
Reaction score
366
Location
Madison, WI
My Car
1971 M-Code Mach 1 w/408C stroker
12v. First measure if you have voltage at the connector.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

 

Danno

Well-known member
Joined
Feb 5, 2013
Messages
602
Reaction score
1
Location
Mount Prospect Illinios
My Car
1972 Fastback, Sportsroof
12v. First measure if you have voltage at the connector.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Check that you have a good ground. My PO had rattle canned everything in the engine bay, including the ground strap for the motor. I cleaned the paint from it, and it worked. It's under one of the mounting bolts.

 

Fabrice

VIP Members
Joined
Mar 30, 2017
Messages
2,066
Reaction score
344
Location
The Netherlands
My Car
73 Grande 351C
71 Mach 1 429CJ
@Danno is right,

The ground from gears body to plate to cowl is often corroded or painted.

Another potential prob is the dust and rust inside that can affect the brushes contacts. Mine was even worse, magnets were broken.

Just did a full restore of one of these babies and posted lots of details of the inside.

https://www.7173mustangs.com/thread-fabrice-s-429cj-71-project?page=6

 

John J

VIP Members
Joined
May 26, 2013
Messages
1,411
Reaction score
26
Location
michigan
My Car
1973 red convertible 351 4 V
12v. First measure if you have voltage at the connector.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Check that you have a good ground. My PO had rattle canned everything in the engine bay, including the ground strap for the motor. I cleaned the paint from it, and it worked. It's under one of the mounting bolts.
That was it. I had installed new bolts on the wiper motor trying to clean up the engine bay. I did not sung up the bolt that was on the ground strap. 2 turn of a wrench and I was good to go with the wipers. Thanks

John J

 
Top